{کلاس های مهدویت - شماره 40}
موضوع : از بعثت تا ظهور
خلاصه مکتوب و پیاده سازی شده ی تدریس استاد پناهیان
( pdf / 429 KB )
منبع : واحد مهدویت موسسه مصاف ایرانیان (Mahdiaran@)
{کلاس های مهدویت - شماره 40}
موضوع : از بعثت تا ظهور
خلاصه مکتوب و پیاده سازی شده ی تدریس استاد پناهیان
( pdf / 429 KB )
منبع : واحد مهدویت موسسه مصاف ایرانیان (Mahdiaran@)
امروز شهر پر است از یک واژه پرتکرار!
اصلاً اسم عشق، نام فقط تو را در ذهنم می آورد!
با دستهای گل روی تنهاترین نیمکت شهر، نشستهام آمدنت را به انتظار
میدانی؛
روز عشق آن روزیست که تو بیایی
سلام تنها ترین عاشق!
سلام معشوقِ غایبِ من...
**اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج**
منبع : حس آرامش (Www.Hessearamesh.ir)
{دیکشنری مهدوی - شماره 28}
غ - غیبت
غیبت در لغت بمعنی ناپدید شدن از دیدگان است. یعنی حاضر است ولی ظاهر نیست. (قبلا بوده و الان نیست). در استفاده از روایات، سه دیدگاه درباره چگونگی غیبت قابل ارائه است:
۱-پنهانی جسم (ناپیدایی)
۲-پنهانی عنوان (ناشناسی)
۳-پنهانی جسم و عنوان به تناسب شرایط
فلسفه غیبت امام زمان:
۱-حفظ جان حضرت.
۲-آزمایش انسان ها.
۳-آزادگی از بیعتِ دیگران.
۴-تأدیب (ادب کردن) انسان ها. (برای اختصار، از آوردن روایات مربوط به هر کدام، پرهیز شده است)
انواع غیبت: غیبت صغری و کبری
منبع : کانال مهدیاران (Mahdiaran@)
{پرسش و پاسخ مهدوی - شماره 28}
معمولا وقتى بندگان دنیا، به مقام و منصبى یا پست حکومتى برسند، نحوه زندگیشان عوض شده، و تجملات و ریخت و پاش روز به روز بالا مى گیرد،
اما امامان معصوم و اولیاء الهى چنین نبوده و نخواهند بود، بلکه در بعضى از موارد، زندگى خود را سخت تر از گذشته انتخاب مینمودند.
زیرا عمل ایشان، براى مردمانى که تحت پوشش حکومت او قرار گرفته اند، سرمشق والگو میباشد. با در نظر گرفتن این موضوع که قسمت مهمى از جرایم و جنایات و مفاسد اجتماعى از تجمل پرستى و پر زرق و برق شدن زندگى، و تشریفات بیهوده و پر خرج و کمرشکن آن سرچشمه میگیرد، یکى از دلایل برچیده شدن مفاسد در دوران حکومت امام مهدى روشن مى گردد.
در حدیثى از امام رضا علیه السلام چنین آمده: لباس قائم چیزى جز پارچه خشن نیست، و غذایش نیز تنها غذاى ساده و کم اهمیت است.
[منتخب الاثر، ص۳۰۷]
از امام صادق علیه السلام نیز نظیر این روایت در اثبات الهداه، ج۷ ص۷۹ نقل شده است.
منبع : کانال مهدیاران (Mahdiaran@)
{از عاشورا تا ظهور - شماره 28}
بیش از ۱۰۰۰ نفر تا شب عاشورا با امام حسین بودند ولی چون با او سنخیت روحی نداشتند، نتوانستند همراهش بمانند و رهایش کردند!
هنگامه ی آزمایش کم هستند "هلال بن نافع"ها که بگویند: «به خدا قسم! ما ملاقات پروردگار را ناخوشایند نمی دانیم و بر نیّت و بصیرت خود پابرجاییم... کم هستند "زُهیر"ها که بگویند: «یابن رسول الله! به خدا قسم، دوست دارم کشته شوم و بعد از آن، دوباره زنده شوم و تا هزار بار این اتفاق بیفتد اما خداوند کشته شدن را از تو و اهل بیتت دفع کند.
امام صادق علیه السلام درباره یاران حضرت مهدی میفرماید: «بر امامت او استوار نمی ماند، مگر آنکه یقینش بسیار قوی و معرفتش نسبت به او صحیح باشد.»
آری! اگر سنخیت بین امام و مأموم نباشد، همراهی واقعی امکان پذیر نخواهد بود و عاقبت او را رها خواهند کرد!
[فرات تا فرات، ج۱، ص۱۴۸-۱۵۱]
منبع : کانال مهدیاران (Mahdiaran@)
{کلاس های مهدویت - شماره 39}
نامه حجت الاسلام قرائتی خطاب به فعالین مهدوی حوزه، آموزش و پرورش، دانشگاه و...
( pdf / 298 KB )
منبع : واحد مهدویت موسسه مصاف ایرانیان (Mahdiaran@)
ما غایبیم، او منتظر آمدن ماست.
**اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج**
**********
مردی نزد حکیمی رفت و گفت:
فلانی پشت سرت چیزی گفته است.
حکیم گفت:
در این گفته ات سه خیانت است.
شخصی را نزد من خراب کردی،
فکر مرا مشغول کردی
و خودت را نزد من خوار.
امیر مؤمنان (علیه السّلام) فرمود :
بدترین شما کسانی هستند که سخن چینی می کنند و میان دوستان جدایی می افکنند و دنبال عیوب افراد پاکدامن می روند .
[کافی ج2 ص369]
منبع : کانال مهدیاران (Mahdiaran@)
{دلایل عقلی امامت و مهدویت - شماره 28}
علمای اسلام شناس برای فلسفه وجودی پیامبران به ویژه حضرت پیامبر اعظم، دلایل متعدد و مُتقَنی را بیان نمودهاند که ضرورت بعثت پیامبران را به ما نشان میدهد. آن ادلّه در جای خود بیان شده و در میان تمامی امت اسلام پذیرفته شده است.
«از مهمترین ادله ضرورت وجود امام، همان ادله ضرورت وجود پیامبر، است» الا اینکه پیامبر، علّت حدوث اسلام و امام عامل و علت استمرار و بقای آن است. علامه مجلسی مینویسد: همان ادلّهای که بر ضرورت برانگیخته شدن پیام آوران الهی دلالت دارد، بر لزوم تعیین و نصب امام نیز دلالت دارد.
حکمت بیانتهای الهی ایجاب میکند که پس از پیغمبر اعظم، نیز مردم بدون امام و رهبر نباشند و باید پس از پیامبر، کسانی باشند که بتوانند جامعه را همانند خود آن حضرت به سوی سعادت دنیوی و اخروی هدایت نمایند؛ به تحقیق به جز امام هیچ شخص دیگری قادر نیست که همچون پیامبر بتواند جامعه را رهبری نماید.
[ملاحسن فیض کاشانی، علم الیقین، ج۱ ص۳۷۵؛ حق الیقین ص۲۸]
منبع : کانال مهدیاران (Mahdiaran@)
{هزار و یک نکته پیرامون امام زمان - شماره 28}
انتظار و آماده بودن نخستین شرط وفاداری است ، آراستگی رفتار و پیرایش کردار و همانند سازی جلوه های زندگی با الگوهای پذیرفته شده امام، نماد های آمادگی است.
امام صادق علیه السلام : هر یک از شما خودش را برای خروج قائم اماده کند و لو با تهیه یک تیر، که اگر خداوند این امادگی را در نیت شما ببیند امیدوارم که خداوند در اجلتان مهلت دهد تا ظهور او را درک کرده از انصار آن بزرگوار باشید .
[بحارالانوار، ج ۵۲، ص ۳۶۶]
زیباترین اثر انتظار همراه با آمادگی،شکل دهی شخصیت و ساماندهی زندگی بر اساس معیارهای دینی است، در این صورت شایسته این بشارت خواهیم بود:
امام صادق علیه السلام : خوشا به حال پیروان قائم؛ انانکه در دوران غیبت ظهورش را به انتظار میکشند و در عصر ظهورش در پیروی از او پای می فشارند ، آنان اولیاء خداوند هستند که نه ترسی در دل و نه از چیزی واهمه دارند.
[نورالثقلین، ج ۱، ص ۷۸۱]
منبع : کانال مهدیاران (Mahdiaran@)
{ادعیه و زیارات مهدوی - شماره 28}
دعای ندبه، دعایی برای صاحب الزمان که مستحب است در چهار عید، یعنی عید فطر، عید قربان، عید غدیر و روز جمعه خوانده شود و آن دعا این است:
الْحَمْدُ للهِ رَبِّ الْعالَمینَ، وَصَلَّی اللهُ عَلی سَیِّدِنا مُحَمَّد نَبِیِّهِ وَآلِهِ، وَسَلَّمَ تَسْلیماً، اَللَّـهُمَّ لَکَ الْحَمْدُ عَلی ما جَری بِهِ قَضآئُکَ فی اَوْلِیآئِکَ، اَلَّذینَ اسْتَخْلَصْتَهُمْ لِنَفْسِکَ وَدینِکَ، اِذِ اخْتَرْتَ لَهُمْ جَزیلَ ما عِنْدَکَ مِنَ النَّعیمِ الْمُقیمِ، اَلَّذی لا زَوالَ لَهُ وَلاَ اضْمِحْلالَ، بَعْد اَنْ شَرَطْتَ عَلَیْهِمُ الزُّهْدَ فی دَرَجاتِ هذِهِ الدُّنْیَا الدَّنِیَّةِ وَزُخْرُفِها وَزِبْرِجِها، فَشَرَطُوا لَکَ ذلِکَ، وَعَلِمْتَ مِنْهُمُ الْوَفآءَ بِهِ...
[مفاتیح الجنان]
منبع : کانال مهدیاران (Mahdiaran@)